Everywhere at the End of Time

Everywhere at the End of Time
אלבום אולפן מאת הקרטייקר
יצא לאור 22 בספטמבר 2016 (שלב א')
6 באפריל 2017 (שלב ב')
28 בספטמבר 2017 (שלב ג')
5 באפריל 2018 (שלב ד')
20 בספטמבר 2018 (שלב ה')
14 במרץ 2019 (שלב ו')
מקום הקלטה Calyx Mastering, ברלין, גרמניה
סוגה אמביינט, אוונגרדית, אמביינט אפל, מוזיקה אלקטרונית, מוזיקה ניסיונית
שפה אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
אורך 390:31
חברת תקליטים History Always Favours the Winners
הפקה ליילנד קירבי
כרונולוגיית אלבומים של הקרטייקר
Patience (After Sebald)
(2012)
Everywhere at the End of Time
(2016)
Everywhere, an Empty Bliss
(2019)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Everywhere at the End of Timeעברית: בכל מקום בסופו של זמן) הוא אלבום בן שישה אלבומים של הקרטייקר (The Caretaker), כינויו של המוזיקאי האלקטרוני האנגלי ליילנד קירבי. ששת אלבומי האולפן, שיצאו בין השנים של 2016 ו-2019, משתמשים בלופים מסומפלים של מוזיקת חדרי נשפים כדי לתאר את התקדמות מחלת האלצהיימר. בהשראת ההצלחה של An Empty Bliss Beyond This World מ-2011, קירבי הפיק את Everywhere at the End of Time כעבודתו הגדולה האחרונה תחת הכינוי. האלבומים הופקו בקרקוב ויצאו בהפרש של שישה חודשים כדי "לתת תחושה של זמן חולף", עם עטיפות אלבומים מופשטות של חברו איוון סיל. הסדרה זכתה להשוואות ליצירותיהם של המלחין ויליאם באזינסקי והמוזיקאי האלקטרוני בוריאל, ואילו השלבים המאוחרים יותר הושפעו מהמלחין האוונגרדיסט ג'ון קייג'.

הסדרה כוללת שש שעות של מוזיקה, המתארת מגוון של רגשות ומאופיינת ברעש לכל אורכה. אף על פי ששלושת השלבים הראשונים דומים ל-An Empty Bliss Beyond This World, שלושת השלבים האחרונים שונים מיצירות האמביינט המוקדמות יותר של קירבי. האלבומים משקפים את ההפרעה והמוות של החולה, את תחושותיו ואת תופעת הצלילות הסופנית. כדי לקדם את הסדרה, יצר האמן החזותי האנונימי, Weirdcore, קליפים לשני השלבים הראשונים. בהתחלה, מתוך חשש שמא הסדרה תיראה יומרנית, קירבי חשב לא ליצור את Everywhere at the End of Time כלל, ובילה יותר זמן בהפקתה מכל אחד מאלבומיו הקודמים.

ככל שכל שלב יצא, הסדרה קיבלה יותר ויותר ביקורות חיוביות מהמבקרים, אורכה ותפיסתה המונעת מדמנציה גרמו למבקרים רבים לחוש רגשות לגבי המהדורה המלאה. Everywhere at the End of Time נחשב ליצירת מופת של קירבי, הוא היה אחד מאלבומי המוזיקה המהוללים ביותר של שנות ה-2010. מטפלים בחולי דמנציה גם שיבחו את האלבומים על הגברת האמפתיה לחולים בקרב מאזינים צעירים, אם כי כמה חובשים הרגישו שהסדרה ליניארית מדי. היא הפכה לתופעת אינטרנט בתחילת שנות ה-2020. היא הופיעה בסרטוני טיקטוק כאתגר האזנה, והפכה למוד שנוי במחלוקת למשחק הווידאו Friday Night Funkin', והופיעה בממים אינטרנטיים.


© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search